Duyuru

Hoş Geldin ARMY

Bildirim
Ekip alımları devam etmektedir.
[29.03.2014] MUSTER Hayran Buluşması - Hayran Anlatımı
6.6667

[29.03.2014] MUSTER Hayran Buluşması - Hayran Anlatımı

[29.03.2014] MUSTER Hayran Buluşması - Hayran Anlatımı

[29.03.2014] MUSTER Hayran Buluşması - Hayran Anlatımı


Çoğumuzun merakla üzüntüyle beklediği MUSTER hayran buluşması sonunda bitti! Kendi kendine ısrarla hayran buluşmasını takip etmeyeceğini söyleyen bu admin ise saat 11'de bilgisayar başında gelecek olan tweetleri beklemeye koyuldu ve hayran buluşması bitene kadar 3 saat boyunca bilgisayar başından kalkamadı >.< Yazılanları okumadan önce tekrar belirtmek isterim ki bu anlatımlar Twitter'da yabancı hayranların yazmış olduğu hayran anlatımlarından derlenmiştir. Sürekli "miş, mış" dememek için birinci ağızdan anlatıyormuş gibi yazdım bu yüzden sakın ola yanlış anlamayın^^

Her neyse. Toplamda 3 saat süren ve 4'ü yeni olmak üzere 13 performans sergiledikleri hayran buluşmasına geçersek, hayranlar hayran buluşması için özel satılan resmi ürünleri almak için sıraya ta sabah 6'da girmeye başladılar. Satılan ürünleri ve Bangtan'ın Tayland'daki çekimlerinin yer aldığı NOW DVD'sinin resimlerini albüm olarak facebook sayfamızda bulabilirsiniz^^
Kore'ye göre saat 6 olduğunda tüm ARMY'ler MUSTER özel fan ışıklarını yakmış Bangtan için bekliyorlardı. Toplamda 13 şarkının söylediği hayran buluşması "Everbody say NO!" sesleriyle başladı ve N.O'da kısa bir dans kısmı gösterdikten sonra No More Dream ve ardından güvenlik alarmlarıyla başlayan We're Bulletproof Pt.2'u sergilediler. Bangtan sahne arkasında kıyafet değişirken hayranlara Bangtan'ın sabah uyandıktan akşam yatana kadar bir günü nasıl geçirdikleri bir video izletildi. 

Kıyafetlerini değişerek gelen Bangtan ilk olarak Only One Day'i ve sonra da daha önce hiçbir yerde sergilemedikleri If I Ruled The Wolrd'ü koreografisiyle birlikte söylediler. If I Ruled The World'ün koreografisinde Suga'nın yine V'nin üzerine çıktığı bir bölüm varmış. Bu performanstan sonra üyeler konuşmaya başladı. 

JungKook: "Bunun için çok hazırlandık, umarım çok fazla eğlenirsiniz."
Rap Monster: "Bu kadar çok kişinin geleceğini düşünmemiştim, şaşırdım." "Nerede, ne zaman olursa olsun bütün  ARMY'lerimizle buluşabiliriz."
Jin: "Daha önce doğum günü partilerimizde, yayın şovlarında hayranlarımızla buluşmuştuk ama hiç bu kadar insan olmamıştı."

V ve J-Hope MUSTER'ı İngilizce olarak telaffuz edip anlamının ne olduğunu hayranlara anlatmışlar. Hazırladıkları özel sahnelerinin olduğunu söyledikten sonra hazırlanmak için RapMonster, Jin ve Suga sahne arkasına geçtiler. Bu sırada makne-line J-Hope, Jimin, V ve JungKook abileri hakkında konuşmaya başladılar. Jimin RM hakkında çok havalı olduğunu söyledikten sonra sahne arkasına seslenerek "Hyung, beni duyuyor musun? Ben Jimin! Seni seviyorum!" diye bağırdı . V de Rap Monster'ın rap yeteneğini överek hayranlara Cypher Pt.2'yu dinleyip dinlemediklerini sordu. "Evet, gerçekten çok iyi!" Jin'in meşhur "내 이름은 진(Benim adım JIN!)" söylemini taklit edip,  Jin'in yemek yapma kabiliyetini övdüler. "Sıradaki kim?" diye sorduklarında hep birlikte "Min Suga!" diye bağırdılar. 

Konuşma bittiğinde Jin üzerine bir forma giyinmiş olarak, diğerleri de kot ve sweat-shirtlerle sahneye çıktılar. Debut öncesi coverı olan Adult Child şarkısını söylediler ve bu şarkıya ait ufak koreografileri de vardı. Adult Child bittiğinde makne-line takımı Beautiful coverını seslendirmek için sahneye çıktı. JungKook'un bu performans boyunca mikrofonun da bir sorun varmış. Beautiful'un çok şeker, tatlı, harika bir koreografisi varmış -hayranlarının dediği aynen bu :D




Performans bitiminde üyeler sahne arkasına geri döndü ve ekranda bir önceki güne ait yani hayran buluşması pratiklerinden bir video gösterildi. Bu videodan sonra daha çok oyun oynadıkları kısma geçtiler. Tek tek sahneye çıkıp oyunların sonunda kazanan olurlarsa ödül olarak ne istediklerini söylediler. 

Jimin birinci olursa tüm üyelere "Ddakpam" denilen şeyi yani üyelerin anılına vurmak istediğini söyledi. 
J-Hope birinci olursa tüm ARMY'lerle bir randevuya çıkacağını söyledi. Akşam yemeği , sinema gibi. 
V birinci olursa 95-line'ın yani Jimin ve V'nin küçük tatlı bir şey yapacağını söyledi. 
Suga kazanırsa bir hafta boyunca üyeler onunla konuşursa onların kendilerini Suga'ya adamasını istedi. 
Jungkook sahneye ceketini omuzlarına atmış bir şekilde havalı bir dans yaparak gelmeye çalıştı ama çok komik görünmüş olacak ki Jimin ona gülerken yerlere vurmuş.  JungKook oyunları kazanırsa tüm üyelerin onunla resmi bir dille konuşmasını istedi. 
V çok ciddi bir şekilde "Millet! Bangtan'da..." diye bağırdı ve ardından suratını sevimli hale çevirerek "En iyi benim." dedi :3 Ayrıca şarkı yapan rap-line'ın yani Rap Monster, Suga ve J-Hope'un bundan epey para kazandıklarını söyledi.

İlk oyun olan dans yarışına başladılar. Bu yarışta herkes bir dansı yapacak ve hayranların çığlık seviyesini ölçen bir desibel aracı ile kazanan belirlenmiş olacak. Suga hafifçe kıpırdarken, V "What Did The Fox Say" dansını yaptı. Jin de garip bir dans yaptıktan sonra JungKook sahnede striptiz yaptı! >.< Ve bu cümle o an twitter dünya listesine girdi! J-Hope Sunmi'nin 24Hours şarksına ait koreografiden bir kısmı seksi bir biçimde yaptı. Jimin seksi dalga dansını gösterdi. Hayranların çığlık seviyelerine göre bu oyunun kazananı J-Hope oldu.



İkinci oyun bilgi yarışmasıydı. Bangtan'a sorular soruldu.
İlk soru "Bugün Bangtan'ın çıkışının üzerinden geçen kaçıncı gün?" Cevap 290. Bilenler; RapMon, Jimin ve JungKook.
İkinci soru "Kore Vikipedi'de 'Bangtan için Kore'nin ........ erkek idolleri' denilmiş. Acaba bu ne olabilir?" Cevap; İyi bir çıkış yapan. Bilenler; Jin ve JungKook. Bildikleri için havada ellerini çaktılar.
Üçüncü soru "Boy In Luv klibinde V'nin elinde tuttuğu manganın adı ne?" Cevap: Dragonball. Hepsi doğru bildi. (Spine Breaker'la ilgili bir dördüncü soru var ama anlatanlar bunu yazmadığı için çeviremiyorum.) 


Bir sonraki oyun güç üzerineydi. Üyelerden kendilerini kaldırması istendi (barfix çekmek deniyor sanırım). En uzun süre duran oyunu kazanacaktı. Üyelerin kendilerini tutma süreleri şöyle;
V: 5 saniye
Suga: 2 saniye
Jin: 16 saniye
JungKook: 6 saniye
RapMon: 13 saniye
Jimin: 4 saniye
J-Hope: 19 saniye 
Kazanan tabiki J-Hope! ^^

4. ve son oyunun adı 'Gerçek Yarış'. Bu yarışın ne olduğunu tam olarak anlamasam da oyun için ilk önce 3'erli iki gruba ayrılmaları gerekiyordu bu yüzden taş-kağıt-makas oynadılar. Jimin kazanarak fasülye seçildi. İlk grup V, Suga ve Jin'di. Oyuna başlamadan Jin sunucuya oyunun kurallarını sordu. Bu grubun kazananı V oldu. Diğer grubun kazananı JungKook. JungKook, V ve Jimin final yarışı yaptılar ve kazanan V oldu. 

Tüm oyunların genel kazananı ise -nasıl oldu bilmiyorum- JungKook oldu. Bu yüzden tüm üyeler ona hyung demeye ve resmi konuşmaya başladılar. RapMon ve V, JungKook'u tahta oturtarak taşıdılar ve diğer çocuklar konfeti atıyormuş gibi yaptılar. 



Bundan sonra hayranların oturdukları koltukların rakamlarına göre kura çekip hediye dağıttılar. Hediyeler Bangtan'ın karikatür peluş oyuncaklarıydı.

Tekrar kıyafet değiştirmek için sahne arkasına gittiklerinde sahnede Bangtan'ın korku filmi gösterildi. Daha doğrusu gizli bir kamera çekimiyle bir korku filmine ne tepki verdikleri gösterildi. Suga boş boş ekrana bakarak "Böyle şeyleri sevmiyorum" demiş. Jimin ve J-Hope ise sürekli yerlerinde zıplamışlar. (Bu videoyu görmeyi çok istiyorum!)

Kıyafetlerini değiştiren üyeler tüm salonu çoşturacak bir sahne için geri döndüler. Önce Jump arından, Satoori Rap ve onun arından da Rise of Bangtan! Son şarkıya kadar tüm salon ayağa kalkmış. (O enerjiyi sadece twitter'daki yorumlara bakarak ben bile hissettim O.o) Satoori Rap esnasında Suga "Yeah Baby!" diye bağırmış. 

Performanslar sonunda bu sefer hyung takımı yani Suga, Jin ve RapMonster konuşma yaparken diğer üyeler kıyafetlerini değişmek için sahne arkasına geçtiler. Hyung -line da makne'ler hakkında konuştu. Jin V'nin okunuşunun "Pyi" şekilde değilde "Vi" şekilde olduğunu çok güzel bir telaffuzla anlattı. Hyung-line küçükler hakkında konuşurken V arkalarından onlara garip bir şekilde bakarak dinledi. Hyungları bunun farkında değildi.

Makne-line pilot üniformalarıyla sahneye çıkınca diğer üçü kıyafet değiştirmek için sahne arkasına geçtiler. Jimin hayranlara "I say Ji, You say Min" dedikten sonra kendisi "Ji" dediğinde hayranlardan "Min" demesini bekledi. Ama Jimin "Ji" dediğinde V hayranların sesi bastırarak "V" dedi :D J-Hope da hayranlara kendisi 'daebak' dedikten sonra J-Hope'un Boy In Luv'daki rap kısmını söyletmeye çalıştı. Tabii ki başarısız oldu :P

Tüm üyeler pilot üniformalarıyla sahneye çıkınca teşekkürlerini edip Boy In Luv'ı söylediler. V yalandan ağlıyormuş gibi yapınca hayranlar "Ağla!" diye tezahürat yaptılar. (Belki biliyorsunuzdur genelde konserlerde idoller ağlayınca hayranları "Ağlama!" şeklinde tezahürat yaparlar :D)


Üyeler sahneden inince hayranlar "Encore! Encore!" diye bağırarak onları sahneye tekrar çağırdı. Bu esnada ekranda eski loglarından birçok görüntü gösterildi. Çoğu çıkış öncesine aitti. Yeni çekilmiş loglarda üyeler hayran buluşmasına dair duygularını anlatırken, çıkış öncesine ait loglarda üyelerin çektikleri ilk loglar gösterildi. Hayallerinden, çıkış yapma özlemlerinden konuştukları, JungKook'un 'Eve gitmek istiyorum' dediği, V'nin çıkış öncesinde kendisini saklamanın onu ne kadar üzdüğünden bahsettiği bir çok video gösterildi. Tabi bu esnada tüm ARMY'ler çok duygusallaştı. 

Video bittiğinde üyeler birinci aylarını kutlamak için yayınladıkları Born Singer'ı söyleyerek sahneye girdiler. Üzerinde BTS simgesi olan beyaz tişörtlerle söylediler bu şarkıyı. Onlar şarkıyı söylerken ekranda pratik yaparken çekilen videolar gösterildi. Böyle anlamlı şarkının böyle anlamlı videolarla birlikte söylenmesi tüm hayranları duygusallığın sınırına getirdi.



Performansın arından vedalarını etmek için konuşmaya başladılar. Arkada çalan duygusal müzik hiç yardımcı olmadı maalesef. JungKook "Her zaman sizi koruyacağım" dedi. V duygularını göstermemek için kendini zor tuttuğunu söyledi ve hayranlardan göstermek istediği her şeyi gösterebilene kadar beklemelerini istedi. Jin "ARMY'ler, doğduğunuz için teşekkür ederim" dedi. RapMon'a lider olduğu için özellikle teşekkür etti ve ağlamayacağını söyledi. Ama sesi çok fazla titredi. J-Hope ağlamaktan ve burnunu çekmekten konuşamadı bile. Burada hayranlarla birlikte sahnede olmanın rüya gibi olduğunu söyledi. Hayranların çiçekler gibi güzel ve tatlı olduğunu, bu yüzden onlar için çiçek gibi bir şarkıcı olmak istediğini söyledi. Jimin hayran buluşması için çok fazla endişelendiğini söyledi ve ağlamaya başladı. Sahneleri sırasında hayranlara bakarken, ARMY'lere desteklerini nasıl geri ödemesi hakkında düşündüğünü söyledi. Duygusal moda rağmen gülmeye ve insanları neşelendirmeye devam etti. Boğazını temizledi ve daha havalı olacağına ve hayranlar için daha fazla çalışacağına söz verdi. "Bangtan'ı daha fazla sevin, böylece daha güzel ve daha yakışıklı olabiliriz". Suga'nın ses tonu gerçekten çok derindi. Gözyaşlarını tutmaya çalışıyor gibiydi. "10 yıl, 20 yıl sonra bile umarım bizi seversiniz ve birlikte oluruz."  Rap Monster "Lütfen bize inanın, sizin sloganlarınızı ve pankartlarınızı görmek, bana sahnede iyi yapmam gerektiğini fark ettiriyor." dedi. ARMY'lerin sayesinde daha da güçlü olduklarını söyledi. 



Teşekkür konuşmalarının bitmesinin arından hayran buluşmasının son performansı olan "Like"ı söylediler. "Sizi seviyoruz ARMY!" diye bağırdılar. Performans sonrasında ekranda üyelerin yorumlarıyla dolu bir facebook zaman tüneli gösterildi. Performansın sonuna doğru havaya çok fazla  konfeti saçıldı. RapMon sahneden inmeden "Eve güvenle dönün!" dedi. El sallayarak ve teşekkür ederek sahneden ayrıldılar.



~Setlist~
1.N.O dans 
2. No More Dream
3. We're Bulletproof Pt.2
-Video gösterimi (BTS'in bir günü)
4. Only One Day
5. If I ruled The World
-Konuşma
6. Adult Child (Suga& Jin& RapMonster)
7. Beautiful ( V&JungKook&Jimin&J-Hope)
-Video gösterimi (Muster FM'e hazırlanma)
-Dans oyunu
-Soru oyunu
-Güç oyunu
-Top yarışı (ball rice)
-Hediye dağıtımı
-Video gösterimi (BTS Korku filmi)
8.JUMP
9. Satoori Rap
10. Rise Of Bangtan
-Konuşma/Kıyafet değişimi
11. Boy In Luv
~Encore~
- Log gösterimi
12. Born Singer
-Konuşma-
13. Like


cr; michelleeshk & citylovelights & la_bunnay & squishette & uglybabybear
Türkçe Çeviri; S-Nuna @BTSTurkey
photo cr as tagged

Yorumlar