Duyuru

Hoş Geldin ARMY

Bildirim
Ekip alımları devam etmektedir.
[MBN STAR Makale] Rap Monster'ın Mixtape Yayınlama Sebebi

[MBN STAR Makale] Rap Monster'ın Mixtape Yayınlama Sebebi

[MBN STAR Makale] Rap Monster'ın Mixtape Yayınlama Sebebi

[MBN STAR Makale] Rap Monster'ın Mixtape Yayınlama Sebebi

2015 yılının ilk çeyreğinde solo çıkış yapan birçok idolden farklı olarak Rap Monster; single yayınlamak yerine mixtape yayınladı!




11 Mart'ta grup bloguna (http://btsblog.ibighit.com) "By Rap Monster" başlığında yukarıdaki fotoğrafı paylaşarak ilk mixtape'ini yayınlayacağını resmi olarak duyurdu. Mixtape'in tanımı; var olan melodi/beat'in üzerine yeni sözler yazılıp kaydedilmesi ve ücretsiz bir şekilde yayınlanması demektir. 

Fotoğrafta Rap Monster'ın yüzün yarısı siyah boya ile kaplı, verdiği pozda Rap Monster kameraya attığı bakış ile güçlü bir izlenim veriyor. Şirketi fotoğrafla ilgili şöyle bir açıklama yaptı; "Boya yeni doğan müzisyen ve rapçiyi temsil ediyor. Rap Monster blogda fotoğrafla birlikte "You do you, I do I." (sen kendi işini yap ben kendi işimi yapayım) da yazdı. Bu söz mixtape'in temasını anlatıyor. Verdiği mesaj ise "Kendi müziğimi yapıyorum."

O da diğer idoller gibi solo albüm yayınlayarak müziğinden para kazanabilirdi; fakat Rap Monster sadece kendi müziğine ait olan bir yol yaratmak için mixtape yayınladı.

Rap Monster bu davranışıyla ilgili MBN Star'a şunları söyledi; "Hip Hop sanatçıları için mixtape özel bir yöntem değildir. Solo albüm de yayınlayabilirdim; fakat kendimi tamamen ifade etmek için mixtape yayınlamak bence daha iyi. Tanımlanmak zorunda olmaktansa hislerimin/düşüncelerimigerçek anlamını ifade etmek  istedim."

Sözlerine şu şekilde devam etti; "Bu bir mixtape; ama sırasız değil. Bir albüm gibi şarkıları sırayla dinlerseniz (verilen mesajı) anlamanız kolay olur. Umarım bu mixtape ile 'Müzik çok iyi' ve 'Bu dört gözle beklenesi bir şey' diyerek beni över."

Rap Monster'ın RM adlı mixtape'i 13 Mart'ta yayınladığı Awakening klibinden sonra 20 Mart'ta yayınlandı.

RM mixtape'ini dinlemek için; https://soundcloud.com/bangtan/sets/rm-rap-monster/s-FJEew

Türkçe Çeviri: Golden_v
İngilizce Çeviri: yoogamin

Yorumlar