Duyuru

Hoş Geldin ARMY

Bildirim
Ekip alımları devam etmektedir.

- [05.09.16] HOMME Röportajı (Rap Monster'dan bahsedilen kısımlar)

Tüm Bölümler


- Dilemma nasıl bir şarkı? Lee Hyun: Bu zamana kadar birçok süslü ballad şarkılar söyledik. (Bu sefer) şarkı söyleme becerilerimize dikkat çekmek için farklı bir şey yapalım dedik. Tamamen (tarzımızı) değiştirmek yerine "I Was Able To Eat Well"e kıyasla farklı bir şeyler denemek istedik. Rap Monster'la çalıştıktan sonra onun yaptığı ballad'ın dil yapısının farklı olduğunu farkettim. (Beraber) çalışma süreci yeni bir deneyimdi.

- Şarkıda sadece piyano sesleri üzerine sizin sesleriniz var. Zorlanmış olmalısınız. Changmin: Dilemma'nın pek çok versiyonunu kaydettik. Şarkıyı hem tüm gücümüzle söylemeyi denedik hem de gücümüzü çok az kullanarak. Rap Monster'ın istediği versiyon ritmik bir his barındıran versiyondu. Dinleyicileri sadece piyano sesleriyle bir vokal dünyasının içine atmak Rap Monster için doğru değildi. Biz de şuanki versiyonu seçtik.

- Sizden küçük olan birinden, Rap Monster'dan, şarkı alma nasıl bir his? Changmin: Şarkı güzel olduğu sürece kimden geldiği önemli değil. Benden çok çok genç olsa bile sorun değil. Zaten Bang PD-nim ile beraber çalıştığımızdan bir zorluk çıkmadı. Bang PD-nim, güzel şarkıların zamanlamayla alakası yoktur, der.

- Rap Monster'ın, rehberlik etmesi için önceden şarkıyı kendinin söylediğini duyduk? Lee Hyun: Bangtan'ın albümlerinden birinde Young Forever diye bir şarkı var. O şarkıdaki gibi Dilemma'yı da tüm ruhuyla söylemiş. Bunun hakkını nasıl veririz diye zorluk çektik. Yine de rap yapan birinin şarkıcı gibi şarkı söylüyor, oturtulan yerler de vardı kaçırılan yerler de.

- Kayıt yaparken Rap Monster sizi rahatsız etti mi? Changmin: Rap Monster? Rahatsız etmek? Biz de tam tersine endişelenmiştik oysa. Biz onun üssü olduğumuz için ortaya çıkan şeylerin yeterince iyi olduğunu söyler diye endişelendik. (Ç/N: Söylemeye çekinir demek istiyorlar.) Ama yapımcı olarak (Rap Monster) düşündüğümüzden daha hazırdı. Bizimle sanki yayın yapıyormuşuz gibi konuşuyordu. "Tamam, şimdi şu şekilde yapacağız." diyordu. Sanırsın yapım ekibinin bir üyesi. (Güler)

- Rap Monster beklenmedik bir şekilde karizmatik. Changmin: Bangtan'ın lideri o, (karizmatik olduğunu) zaten biliyorduk. Ama bizden küçük olduğundan, bizim için sadece sevimli.

Türkçe Çeviri: Meri ENG cr. bangtanitl KAYNAK GÖSTERİNİZ!

Yorumlar